Szeptemberi aktualitások, A tudat és az önvaló

Szeptemberi aktualitások

Tanfolyam hölgyeknek

Bővebb infó és jelentkezés


Magyarország


TM haladó technika

„A haladó technikák célja, hogy a tapasztalást egy újabb, magasabb szintre emeljék. A haladó technikák egy tápoldathoz hasonlítanak: a tápoldat segítségével minden fa szebb gyümölcsöt terem. Annak érdekében, hogy még nagyobb eredményeket és beteljesedést élvezzünk az életben, éljünk a haladó technikák csodálatos programja által kínált lehetőséggel és tegyük még tartalmasabbá a magasabb tudatállapotok kifejlődését.” (Maharishi Mahesh Yogi)

Mikor? 2019. szeptember 14−15.

Hol? Budapest

Szervező TM-tanárok: Dömsödi András


Bővebb infó és jelentkezés


Bővebb infó és jelentkezés


A KIT-tanfolyam hivatalos oldala

KIT-tanfolyam

„Minden tudománynak két vonása van: egy elméleti és egy gyakorlati. Az elméleti rész nyújtja a tudást számunkra, a gyakorlati pedig a tapasztalatot, amely igazolja a tudást. Ezért a Kreatív Intelligencia Tudományának (KIT) is két vonása van: az egyik az elméleti, amely a Kreatív Intelligencia természetével foglalkozik. Azzal a technikával vagy rendszerrel, amelyen keresztül a Kreatív Intelligencia teljes értékében kifejleszthető a mindennapi élet szintjén. Mindez a KIT elméleti részét képezi. A TM pedig a KIT gyakorlati vonása. Ez nyújt tapasztalatot az intelligencia tiszta természetéről, fejlődési mechanizmusáról és hatóköréről az életünkben. Ezért a KIT – a tudás és a Kreatív Intelligencia tapasztalati értékét biztosítva – egy teljes értékű tudás.” (Maharishi Mahesh Yogi)

Mikor? 2019. szeptember 21−22. − 2020. február 8−9.

Hol? Debrecen

Szervező TM-tanárok: Dienes István és Dienes-Nagy Erika


Globális nagycsoportos TMA KIT-tanfolyam hivatalos oldala

Gyertek el a 2019. szeptember 22-én, vasárnap, 16:00-tól megrendezésre kerülő, az egész világra kiterjedő csoportos TM-rendezvényre!

Ezen napon Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Afrikában, Ázsiában és Ausztráliában is csoportos TM-gyakorlásokat fognak szervezni a TM-központok.

Magyarországon 6 helyszínen tudtok bekapcsolódni a csoportos TM-gyakorlásba.


Bentlakásos tanfolyam

Szeretettel várunk minden TM-gyakorlót az őszi országos bentlakásos tanfolyamra.

Mikor? 2019. október 24−27.

Hol? Somogykertje Üdülőfalu, 7281 Bonnya, Kossuth Lajos utca 90−92.

Szervező TM-tanárok: Balogh Andrea és Lakos AntalOlgyai Ádám - szakdolgozat„Szociológiai nézőpontból a stressz úgy értelmezhető, mint a különféle társadalmi struktúrákból fakadó, az egyén életében lecsapódó negatív tapasztalat, és ennek következményei. Az iskolai környezetre számos olyan társadalmi tényező hat, melyek magukban hordozzák azoknak a negatív tapasztalatoknak a lehetőségét, melyeket összefoglaló néven stressznek nevezünk.”

(Olgyay Ádám: „Stressz az iskolában − a tudatalapú oktatás”, szakdolgozat, 2015)megtekintés / letöltés


TM-Szidhi orientációs hétvége

„Ha a TM-Szidhi programot gyakoroljuk, képessé válunk a tudat legmélyebb szintjéről, az Intelligencia önviszonyuló állapotából gondolkodni. Minden innen indított gondolat elnyeri a Természet törvényeinek teljes támogatását, és minden gondolat, amely a Természet törvényeivel összhangban van, gyorsan, időveszteség, harc és küzdelem nélkül célba ér!”
(Maharishi Mahesh Yogi)

Mikor? 2019. október 24−27.

Hol? Somogykertje Üdülőfalu, 7281 Bonnya, Kossuth Lajos utca 90−92.

Szervező TM-tanárok: Dienes István és Dienes-Nagy Erika

Bővebb infó és jelentkezés


Maharishi akadémia online naptár

Ebben a naptárban tájékozódhatunk a soron következő on-line utánkövető találkozókról, on-line csoportos TM-ekről és on-line tanfolyamokról.

A naptár bal felső sarkában látható kék gombokkal (< >) válthatunk a hónapok között.

A rendezvényekre kattintva láthatóvá válik az adott rendezvényt tartó TM-tanár neve és (ha van) honlapjának a linkje, valamint a rendezvénnyel kapcsolatos bővebb infók.


ON-LINE Bhagavad-gítá (1−6. fejezet) tanfolyam

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyv kiadásának” és a „jóga szentírásának” nevezi a Bhagavad-gítát, amelynek lapjain az egész védikus bölcsesség kvintesszenciája tárul fel, és amely csodálatos összegzését adja az ember szellemi fejlődésének és a magasabb tudatállapotok kibontakozásának.

Figyelem! Ezt a tanfolyamot különösen azoknak ajánljuk, akik 2020-ban részt kívánank majd venni a Bhagavad-gítá (7−8. fejezet) tanfolyamon.

Mikor? 2019. szeptember 19. − november 7., 20:00

Szervező TM-tanár: dr. Pál Dániel

Bővebb infó és jelentkezésTudáscseppek Maharishitől

„Ezért az elme örömtelivé tétele az a technika, amellyel minden tevékenység örömtelivé tehető. Töltsük meg elménket azzal a soha véget nem érő óriási boldogsággal, itatódjon át az elménk az abszolút tiszta boldogsággal, és ezt követően bármilyen tevékenység végzése örömtelivé válik.”


(Maharishi Mahesh Yogi)


A „tudáscseppek” megtekintése