TM-Szidhi tanfolyam

Január 21. - TM-Szidhi tanfolyam
A határtalan csend szintjén történő gondolkodás elsajátítása a gondolataink azonnali megvalósulása érdekében. „Jógarepülés” technika.


Mikor? 2020. március 20. − július 4.

A TM-Szidhi tanfolyamról


(Forrás: TMinfo.hu)

A különleges képességek természete – Maharishi felfedte a szidhik titkát

Az agyműködés optimálissá tétele a TM- és a TM-Szidhi program segítségével


Mikor? 2020. március 20. − július 4.
Hol?   1055 Budapest, Szent István körút 15., 1/6. (hétvégi foglalkozások) és
   Somogy Kertje Üdülőfalu és Étterem, 7281 Bonnya, Kossuth Lajos utca 90-92. (két hét bentlakás)


Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Nemzetközi Tanfolyamiroda megerősítette a soron következő TM-Szidhi tanfolyam megtartásának lehetőségét Magyarországon.

Hogy miért érdemes TM-Szidhává válni?

Különleges képességeket, erőteljes intuíciót, fejlettebb érzékszervi tapasztalást és a természeti törvények irányításának kapcsolótábláját kapjuk kezünkbe a TM-Szidhi technikákkal!

E különleges képességek legtökéletesebb összefoglalását Patandzsali Jóga-szútráiban találjuk meg. Patandzsali körülbelül 2000 évvel ezelőtt élt Indiában és az ő írását tartják a Jóga filozófia alapjának. Patandzsali a Jóga-szútrák harmadik fejezetében tárgyalja a különleges képességeket: 52 szidhit sorol fel, amelyek a tudat fejlődésével párhuzamosan bontakoznak ki, és leírja a gyakorlásukhoz szükséges technikákat is. A Patandzsali által említett szidhikről ebben a cikkben is olvashatunk, amely a legrégebbi magyar TM-es honlapon, a tminfo.hu-n jelent meg Antal Béla tollából.

A szidhik közül az egyik legizgalmasabb és talán legmegfoghatatlanabb az ún. „jógarepülés”. Hogy miként lehetséges ez a jelenség és miért is működik, erről hallhatunk egy nagyszerű hanganyagot dr. John Hagelin fizikus előadásában, Dienes István TM-tanár fordításában az alábbi képre kattintva.A tanfolyamhoz szükséges létszám már megvan, de akinek van már legalább három TM haladó technikája és még csak most döntötte el, hogy szeretne csatlakozni a TM-Szidhi tanfolyamhoz, az vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel (lásd alább). Amennyiben 2020. februárban fel tudja venni a negyedik (utolsó) TM haladó technikát, és tavasszal részt tud venni egy betlakásos tanfolyamon, ha még nincs ilyen tapasztalata, akkor még van lehetősége csatlakozni a TM-Szidhi tanfolyamhoz!

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Jelentkezés Első lépésként kérjük, hogy regisztráljon a tanfolyamra. A regisztrálás előfeltétele a jelentkezési folyamat további lépésein való részvételnek!

Ezt követően az ajánló TM-tanárával közösen kitöltik a jelentkezési lapot, majd egy interjúra kerül sor, amelyen 3−4 TM-tanár vesz részt. Az interjú időpontjáról és helyszínéről az interjúztató TM-tanárok értesítik a jelentkezőket. (Az interjúkat a tanfolyam kezdete előtt általában néhány héttel tartják.)

Az interjún aláírásra kerül egy megállapodás is, amely a tanfolyamon szerzett ismeretek bizalmas kezelésére vonatkozik.

Három hétvége

A hétvégi foglalkozásokat péntek este, szombat délelőtt és délután (kb. 2 óra ebédszünettel), valamint vasárnap délelőtt tartjuk. (Elképzelhető a szombat délelőtt és délutáni, valamint a vasárnap délelőtt és délutáni felépítés is: erről a szervezők időben értesítik a résztvevőket.)

Dátumok:

2020. március 20−21−22.,

2020. április 3−4−5.,

2020. május 22−23−24.

A pontos kezdési időpontról és a helyszínről a szervezők időben kiértesítik a jóváhagyott jelentkezőket. Mivel a csoport együtt kell, hogy haladjon, elengedhetetlen a pontos érkezés.

E hétvégék során a résztvevők gondoskodnak maguknak szállásról és étkezésről, a tanfolyamdíj ezek költségét nem tartalmazza.

Két hét bentlakás

A bentlakásos tanfolyamokon szokásos, a TM-Szidhi adminisztrátorok által összeállított napirend és program követése.

Tervezett dátum: 2020. június 21. − július 5.

FIGYELEM! Az egyes foglalkozások egymásra épülnek, így azok kizárólag az előírt sorrendben végezhetők el. A tanfolyam elvégzéséhez kivétel nélkül minden egyes foglalkozáson elejétől végig részt kell venni: ennek hiányában meg kell ismételni az adott blokkot (=az adott hétvégét vagy a két hét bentlakást), amelynek díját újból be kell fizetni. Pótlásra nincs lehetőség!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Javasoljuk, hogy az interjúra és a hétvégi foglalkozásokra hozzunk magunkkal meleg zoknit, termoszban valamilyen meleg italt (pl. ájurvédikus teát ) és a helyszínen fogyasztható, könnyű, lehetőleg bioalapanyagokból készült vegetáriánus ételt / szendvicset.

A foglalkozásokra hozzunk szabadidőruhát, polifómot, párnát és takarót a jógaászanákhoz és a pihenéshez.

A bentlakásos részre ezenkívül lehetőleg hozzunk magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz) és egy elegánsabb ruhát az ünnepségekhez.

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, a bentlakásos rész alatt lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

Szabad perceinkben olvassuk Maharishi valamelyik könyvét (pl. A Lét tudománya és az élet művészete ).

Mindig legyen nálunk egy kék toll és egy (A4-es méretű) kemény alátét, amelyen tudunk írni.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1. A TM és a négy TM haladó technika rendszeres gyakorlása legalább két hónapja.

2. Részvétel legalább egy bentlakásos tanfolyamon.

3. Négy TM -tanár ajánlása (ezt a regisztrációs napon az interjú után mi biztosítjuk), továbbá a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány, az indiai tanárok és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) jóváhagyása.

A tanfolyamhoz szükséges létszám már megvan, de akinek van legalább 3 TM haladó technikája és még csak most döntötte el, hogy szeretne csatlakozni a TM-Szidhi tanfolyamhoz, kérem, keressen meg személyesen. Amennyiben 2020 februárjában fel tudja venni a 4. TM haladó technikát, és tavasszal részt tud venni egy betlakásos tanfolyamon, akkor még van lehetősége csatlakozni a tanfolyamhoz.

TANFOLYAMDÍJ

Jelentkezés:

Egyszeri, vissza nem térítendő 5 000 Ft-os adminisztrációs díj, amelyet legkésőbb az interjún kérünk befizetni.

Hétvégenként:

felnőtt: 80 000 Ft

házaspár: 120 000 Ft

diák / nyugdíjas*: 55 000 Ft

* Az igazoló okmányt (diákigazolványt, illetve nyugdíjasigazolványt) a helyszínen, az első foglalkozás előtt, a tanfolyamdíj befizetésekor kérjük bemutatni.

Két hét bentlakás:

Mindenkinek egységesen 193 000 Ft, amely magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés (2 meleg étkezés) díját, valamint a repülőblokk minden egyéb járulékos költségét (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.).

SZERVEZŐK

Dienes-Nagy Erika és Dienes István

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot.
Miért?
Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő! adminisztrációs díjat fizet. ( Miért? )


Jelentkezés