junius 20. - A Gangesz napja - A Tisztaság áramlása

A Gangesz napja - A Tisztaság áramlása

A Maharishi Nemzetközi Női Szervezet (GWO) magyarországi képviselője, a Nők a Teljes Tudásért Alapítvány június 13-23 között tartó időszakra Nemzeti Jagját rendelt a Maharishi Nemzetközi Jagja irodán keresztül.

Jagja: a hagyományos recitáció (éneklés) technológiája, az alapvető Természeti Törvényeknek speciális aktiválása, amely békét és harmóniát teremt a világon.
Ezt az őseink által megőrzött időtlen tudást az UNESCO a Világörökség részét képező tudásnak nyilvánította.

Ennek a Jagjának a szándéka, célja, hogy a fiatal nemzedék megvilágosodott tagjai segítsék egy fényesebb jövő felé vezetni Magyarországot.
Ez a jagja tehát extra spirituális erőt tud adni, hogy a természet harmóniája a fiatalok erejével formálja nemzetünket.

A Gangesz napja

Ennek a 11 napos recitációs ciklusnak a különlegessége, hogy magában foglalja június 20--át, a Ganga, vagyis a Gangesz Napjának hagyományőrző 'születésnapi' ünnepét.
Ez a Gangesz Anya - eredeti nyelven a Ganga Ma - tisztító hatásának megjelenése a földön.

A mellékelt kép angol nyelvű felirata szerint, kiemelt recitáció kapcsolódik ehhez a naphoz, ami nyomtatékosabban segíti elmozdítani a tisztátalanságokat, és a Természeti Törvények támogatásának erőteljesebb áramlását is biztosítja.

Miért érdekes ez számunkra?

Lehetőségünk van a jagjában részt venni, és ezáltal annak hatása rajtunk keresztül is kihat ránk, és a környezetünkre is.

A Jagja sajátos minőségeinek hatásai a kollektív tudaton keresztül ránk, résztvevőkre lesznek a legnagyobb hatással - ami okozhat többlet fáradtságot, akár kis feszültség érzetet is, ezért, hogy minél kényelmesebben tudjuk megélni ezeket a napokat és hogy a hatás is maximális legyen, a következő dolgokra érdemes odafigyelni a jagja tíz napja során.Milyen apró teendőink vannak erre az időszakra?


  • időben feküdjünk le, ha tudunk akkor legkésőbb 22 óráig
  • ebben az időszakban többet pihenjünk, főleg ha valaki indokolatlan fáradtságot érez
  • ha esetleg valamilyen oknál fogva éjszaka vagy kora hajnalban felébrednénk, akkor inkább 10-15 percig meditáljunk vagy csak pihenjünk csendesen és aztán aludjunk tovább
  • aki TM meditáló az legyen rendszeres a meditációban és a szidhi programban, és pihenjen többet a program után
  • aki más meditációs technikát gyakorol tegye azt is rendszeresen és szakítson időt utána a pihenésre
  • ezekben a napokban fogyasszunk ízletes, kielégítő és könnyen emészthető ételeket és a vacsora ne túl későn legyen
  • kerüljük a negativitást vagy nagy fáradtságot hozó aktivitást
  • azért hogy minél többet kapjunk a jagja hatásából, fordítsunk kicsit több figyelmet belső nyugalmunkra és Csendünkre.

Hogyan lehetséges részt venni?


Ahhoz, hogy a hatás rajtunk keresztül is áramolhasson, és a lehető legtöbbet kapjunk belőle, elegendő a figyelmünket a recitációra helyeznünk, tehát csak tudatosnak kell lennünk arról, hogy az adott időszakban a természet pozitív hatásait erősítik meg bennünk a panditok.

Pandit:
szanszkrit eredetű szó, jelentése: tudós, a védák tudója, tanítója. A védikus panditok olyan családokban nőttek fel, akik generációról generációra megőrizték a védikus recitálás hagyományát. Fiatal korukban kezdik el tanulni és ez a hivatásuk.

További emelt áldását élvezhetjük, a jagja költségeihez való hozzájárulásunkkal, akár egy jelképes felajánlással, melyben a hangsúly a felajánláson, és nem az összegen van. A felajánlást a Nők a Teljes Tudásért Alapítvány bankszámlájára való utalással teheted meg:

Bank: Duna Takarék Bank
Számlaszám: 58600551 - 11212009
Az utalásban kérjük a megjegyzésbe beírni, "Jagja", hogy a támogatás a megfelelő célra fordítódjon.

Schwarcz Mária
GWO-Magyarország Nemzeti Igazgató
Nők a Teljes Tudásért Alapítvány
06 70 350 1189
marika.schwarcz@gmail.com
info@tmnok.hu


JAI GURU DEV