2019. január - TM haladó technika, KIT tanfolyam, Bentlakás

TM haladó technika, KIT tanfolyam, Bentlakás, Fényterápia depresszió ellen...

Dr. Tony Nader, MARR 2019. január 7-i beszéde a „csend”-et követően.
A legyőzhetetlenség − globális Rám Rádzs − tizenkettedik éve

„Van valami, ami a meditáció gyakorlására ösztönöz bennünket. Ez a valami a tudatosság kiszélesedése, az élet egyfajta nagyobb vonzereje; a viselkedés, az érzések szintjén megjelenő valami jó − valami jó.” (Maharishi, 1974. augusztus 24., Arosa, Svájc)

Hajdú Steve a TM-ről beszél (RTL Klub, „Kifőzde”)

A videó erre a linkre kattintva tekinthető meg,

Steve 7:40-nél kezd el beszélni a TM-ről.


„Spirituális fejlődés” tanfolyam − Debrecen, 2019. február 16−17.

Bővebb információ

A tanfolyam hivatalos oldala
„Spirituális fejlődés” tanfolyam − Budapest, 2019. március 2−3.

Bővebb információ

A tanfolyam hivatalos oldala


TM Haladó Technika tanfolyam − Budapest , 2019. február 23−24.

„A haladó technikák célja, hogy a tapasztalást egy újabb, magasabb szintre emeljék. A haladó technikák egy tápoldathoz hasonlítanak: a tápoldat segítségével minden fa szebb gyümölcsöt terem.

Annak érdekében, hogy még nagyobb eredményeket és beteljesedést élvezzünk az életben, éljünk a haladó technikák csodálatos programja által kínált lehetőséggel és tegyük még tartalmasabbá a magasabb tudatállapotok kifejlődését.” (Maharishi Mahesh Yogi)

Minden egyéni résztvevő, (házas)pár, illetve család ajándékba kap egy-egy Maharishi Bhagavad-Gíta könyvet .


Konkrétan erről a tanfolyamról

A tanfolyam hivatalos oldala és jelentkezés

A legutóbbi tanfolyam oldala


Kreatív Intelligencia Tudománya tanfolyam − Budapest , 2019. március 9.

„Minden tudománynak két vonása van: egy elméleti és egy gyakorlati. Az elméleti rész nyújtja a tudást számunkra, a gyakorlati pedig a tapasztalatot, amely igazolja a tudást. Ezért a Kreatív Intelligencia Tudományának (KIT) is két vonása van: az egyik az elméleti, amely a Kreatív Intelligencia természetével foglalkozik. Azzal a technikával vagy rendszerrel, amelyen keresztül a Kreatív Intelligencia teljes értékében kifejleszthető a mindennapi élet szintjén. Mindez a KIT elméleti részét képezi. A TM pedig a KIT gyakorlati vonása. Ez nyújt tapasztalatot az intelligencia tiszta természetéről, fejlődési mechanizmusáról és hatóköréről az életünkben. Ezért a KIT – a tudás és a Kreatív Intelligencia tapasztalati értékét biztosítva – egy teljes értékű tudás.” (Maharishi Mahesh Yogi)

Minden egyéni résztvevő, (házas)pár, illetve család ajándékba kap egy-egy Bhagavad-gítát.


Bővebb infó és jelentkezés

A KIT-tanfolyam hivatalos oldala


TM-Szidhi tájékoztató nap

Budapest, 2019. március 31.

Bővebb információ

A tanfolyam hivatalos oldala


Bentlakásos tanfolyam − Somogyvámos, 2019. március 25. − április 4.

„Sokadik alakalommal ismételten távol a város zajától, a jól megszokott csendes környezetben hosszú bentlakásos tanfolyamot tartunk 2019 tavaszán a Radhé Resortban.”

Bővebb információ, és jelentkezés


Információs előadások cégeknek − Balogh Andrea és Lakos Antal

Miért meditál egy sikeres cégvezető? Hogyan segíti a belső fejlődés a külső lehetőségek kibontakoztatását?
Alább egy Magyar Brands díjas hazai cégvezető, Szín Csaba inspiráló tapasztalatát olvashatjátok a TM-ről.

Kimondottan ajánljuk a TM-programot a cégeteknek, ha:

− akár a vezetés, a menedzsment vagy a dolgozók stressz-szintje magas. Ennek jelei lehetnek: feszültség, ingerlékenység, közöny, indokolatlan hiányzások, magas vérnyomás,
− kiégés közeli állapotban vannak a munkatársak, örömtelenül, lelkesedés nélkül végzik mindennapi teendőiket,
− ha úgy érzitek, a tehetségeteket és a kreativitásotokat nem tudjátok kibontakoztatni,
− motiválatlannak, fáradtnak és frusztráltnak érzitek magatokat a munkahelyen.

Egy cégen belül a stressz-szint csökkentése, valamint a kreativitás, a munkahatékonyság és a jókedv megteremtése viszonylag gyorsan megvalósítható. Előnyei és könnyed alkalmazhatósága miatt világszerte egyre több cég vezeti be a TM gyakorlását a munkahelyi mindennapokba.

„Ha a múltat nézem, azt mondhatom, hogy szép utat jártam be. Ha a jelent nézem, azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. Ha a jövőt nézem, azt mondhatom, hogy tele van reménnyel.” ( Szín Csaba, Cool4U Kft., Gree-klímaberendezések importja és nagykereskedése )

Díjtalan információs előadások cégeknek nyáron, VIP tanfolyamok cégvezetőknek!

Bővebb információ:

Balogh Andrea és Lakos Antal


Maharishi drágaköves fényterápia

Az ájurvéda mindig is óriási becsben tartotta a drágaköveket.

Csaraka, az ájurvéda egyik legnagyobb tiszteletben álló képviselője szerint a legkiválóbb gyógyító erővel a mantrák, a drágakövek és a gyógynövények rendelkeznek, ebben a sorrendben.

Bővebb információ és jelentkezés

Elérhetőség: Schwarcz Mária TM-tanárnő.

TM Csatorna

A TM Csatorna folyamatosan bővülő kínálatában jelenleg 62, a Youtube-on szabadon megtekinthető videó található.

A TM csatorna megtekintése

Ha nem hallja a magyar hangalámondást? Esetleg csak magyarul vagy csak angolul szeretné hallgatni a videókat? Az útmutató megtekintéséhez kattintson erre a linkre , majd „Az angol és a magyar hangerő arányának („balansz”) beállítása” modulra.


Bhagavad-gítá (1—6. fejezet), Maharishi magyarázataival

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát, mert a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom egészében fellelhető tanítások lényegét.

A Bhagavad-gítá II. fejezetének 45. versében az Úr Krisna átadja az akkori kor egyik legkiválóbb harcosának, Ardzsunának a Transzcendentális Meditáció ismeretét: nistrai gunjó bhavarduzsuna („Légy a három guna nélkül, ó Ardzsuna”).

További infó és megrendelés


Tudáscseppek Maharishitől


− Mi történik, amikor meghalunk?

− Néhány ritkábban látott fénykép Maharishi Mahesh YogirólAz összes tudáscsepp megtekintése


Országos Jagjaprogram

LEGYEN ÖN IS MAGYARORSZÁG JAGJANAGYKÖVETE!

A magyarországi jagjaprogram rövid bemutatása

Károly Viktória és Piros Péter magyar jagjanagykövetek 2011. óta óriási odaadással és hozzáértéssel − szó szerint szívüket és lelküket beleadva − szervezik a magyarországi nemzeti jagjaprogramot.

Tevékenységüknek köszönhetően Magyarország eddig közel 90 jagját kapott − mintegy 33 millió Ft összértékben!

Viktória és Péter, valamint a nemzeti jagjaprogram számára befizetett támogatásokat kezelő Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány 2018-tól szeretnék megduplázni a Magyarország számára végzett jagják gyakoriságát és elérni azt, hogy havonta két jagját kapjanak a magyarok.

Így havonta 20-ra emelkedne azon napok száma, amikor az indiai védikus panditok az ország egészének anyagi, mentális, érzelmi és spirituális gyarapodása érdekében végeznek jagját.

A jagjanagykövet a Brahmánanda Szaraszvátí Alapítvány magyarországi képviselője: összekötő kapocs Magyarország és a Maharishi védikus panditcsoport között. A jagjanagykövet igazgatja Magyarország adományozói programját, amelynek célja, hogy biztosított legyen a panditcsoport rendszeres támogatása azért, hogy a védikus panditok teljes életüket a Maharishi jagják és a csoportos TM-Szidhi program gyakorlásának tudják szentelni.

A jagjanagykövet legfontosabb feladatai

— A magyar lakosság tájékoztatása a Maharishi védikus panditprojektről: a projekt eredetéről, céljairól és a legfrissebb fejleményekről. (Mindezekről angol nyelvű anyagok és honlap nyújt részletes és rendszeres tájékoztatást.)

— A magyarok figyelmének felkeltése a projekt iránt és az adományozók inspirálása a projekt (rendszeres) támogatására személyes prezentációkon és egyéb találkozókon, e-mailes hírleveleken, a közösségi médián stb. keresztül. (E tevékenységekhez a projekt biztosít angol nyelvű anyagokat: hírleveleket, prezentációkat, képeket, videókat, …)

— Prezentációk tartása a TM-eseknek koherencianapokon, bentlakásos tanfolyamokon és lehetőség szerint egyéb TM-es rendezvényeken.

— Az angol nyelvű anyagok lefordítása.

Képzés jagjanagykövetek részére

A jagjanagykövetek képzése az alábbi formában történik:

— on-line tanfolyam,

— személyes mentorálás (Skype-on keresztül),

— rendszeres havi megbeszélések a Maharishi védikus panditprojekt nemzetközi vezetőivel,

— részvétel a hollandiai Vlodropban található Maharishi Európai Kutatóegyetem (MERU) által havonta tartott fogadónapokon, ahol a jagjanagykövetek Maharishi házában élvezhetik az élő közvetítést Indiából,

— hozzáférés a vedicpandits.org honlapon a jagjanagykövetek számára fenntartott részhez,

— csoportok szervezése és látogatás az indiai Brahmaszthánba, tanfolyamokon való részvétel önállóan, illetve a nagykövet által szervezett csoporttal.

Minden országot ideálisan egy-egy jagjanagykövet-csoport képvisel. A csoport tagjai felosztják egymás között a feladatokat és koordinálnak egymással.

Miért érdemes jagjanagykövetnek lenni?

— A jagjanagkövet közvetlen szerepet vállal a Maharishi védikus panditprojekt sikeressé tételében, azaz a Földi Mennyország megteremtésében. Ennél nemesebb és magasabb rendű tevékenység és életcél nem létezik!

— A Természet még nagyobb mértékű támogatását élvezi az életében.

— Saját részére történő személyes jagja rendelésekor (pl. születésnapi, házasságkötési, gyermekszületési stb. jagja) vagy az indiai Brahmaszthánban valamilyen tanfolyamon történő részvétel esetén felhasználhatja azon támogatások összegének az 5%-át, amelyet az adományozók az ő inspirációjának hatására fizettek be. (Ez az 5% nem csökkenti a panditcsoporthoz ténylegesen eljuttatott pénzösszeget!)

Jelentkezés

Ha szeretné jagjanagykövetként elősegíteni a saját, a magyarság és ezen keresztül a világ egészének fejlődését és megvilágosodását, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Maharishi Védikus Alapítvánnyal a következő e-mail címen: kapcsolat@Maharishi.hu


„Strength in Stillness” − könyvkiadás
A Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány (MVTA) szeretné a közeljövőben megjelentetni Bob Roth Strength in Stillness című könyvét.Bővebben


„Transcendence” − könyvkiadásDr. Pál Dániel szeretné a közeljövőben megjelentetni a „Transzcendens” (Transcendence) című könyvet, amelynek szerzője Dr. Norman Rosenthal, az a világhírű pszichiáter, aki felfedezte és kidolgozta a téli depresszió fényterápiával történő kezelését.

Bővebben


EEG-készülék vásárlása

A 2017. szilveszteri bentlakásos tanfolyamon Lakos Antal egy lenyűgöző élő bemutatóval egybekötött előadást tartott az EEG-készülék használatáról, az agyhullámokról, valamint a TM-gyakorlás során megjelenő agyhullám-koherencia méréséről és elemzéséről.

Bővebben


Vastu Park Csemő

Részt vettünk a 2016-os szilveszteri bennlakásos tanfolyamon, ahol csodálatos élményben volt részünk: megtapasztalhattuk a közös meditáció elsöprő hatását. Hazatérve ez az élmény gondolkodásra inspirált bennünket: hogyan tudnánk ezt itthon is megvalósítani?

Bővebben


Dr. Tony Nader, MARR − közösségi média


Tanfolyamok India „Brahmaszthánjában”

Bővebb infó

Purusaként abban a szerencsében van részünk, hogy ősztől tavaszig India Brahmaszthánjában meditálhatunk. Ez a hely teljesen egyedülálló, mivel itt egyszerre tapasztalhatjuk meg a hosszú és mély csoportos meditáció, a tiszta tudás és a védikus panditok által keltett védikus rezgések intenzív megtisztító hatásait. Úgy vettük észre, hogy azok az emberek, akik a világ minden tájáról eljönnek ide, rendkívül élvezik az ittlétet, és ha módjuk van rá, rendszeresen visszatérnek minden évben. Jó lenne, ha minél több magyar meditáló és szidha is megtapasztalhatná mindezt.” (magyar purusák)

„A Brahmaszthánban, Guru Dév és Maharishi tanításai értelmet nyernek és valósággá válnak. A meditációk olyanok, mint… mint amilyennek mindig is szerettük volna. A recitációk megelevenítik a Védákat, nemcsak az elménk, hanem a fizikai testünk szintjén is, hihetetlen tisztulással és szattvával áldva meg minket. Néhány hét a Brahmaszthánban új lendületet ad az Életnek, amit élünk. Eddig háromszor voltam ott, és ezért (is) megyek vissza újra és újra.” (Gy. Z.)

„A Brahmaszthán az a hely, ahol minden lehetséges. A fel nem tett kérdéseid választ kapnak, az általad nem ismert lehetőségek megvalósulnak és egy, a hétköznapok során nem létező biztonság érzése hat át még akkor is, ha a felszínen tombolnak a hullámok. Az ember olyan mély és ősi oldala elevenedik meg, melyet álmunkban se képzeltünk, és békésen és kristálytisztán kirajzolja az ember előtt a sorsát és életcélját.

A recitációk és a jagják oly intenzív erővel hatnak ránk, hogy minden sejt minden része elveszti önön valóságát és újra egyesülve az alappal, tisztábban és tökéletesebben működve folytatja életét.

S mikor az ember India fizikai Brahmaszthánjában leül meditálni, valóban Brahman otthonában (a “Brahma-szthán” jelentése: Brahman lakhelye) találja magát. A valódi, tökéletes csendben vibráló mézédes boldogságban.

„Minden hálám Maharishié, aki lehetővé tette e csodás átalakulási lehetőséget, amely egy nyári nyaralás alkalmával elérhető. Jai Guru Dev” (M. M.)

Honlap megtekintése

Jelentkezés tanfolyamokra


Enlightened Leadership International (ELI) - álláslehetőségek

Az álláslehetőségek megtekintése

Az álláshelyek megpályázásához elengedhetetlen a TM, illetve a TM-Szidhi program gyakorlása, valamint az angol nyelv megfelelő ismerete.


TM Together

A honlap megtekintése


„Legyőzhetetlen Amerika” tanfolyamBővebb infó és jelentkezésMERU Vlodrop (Hollandia) − tanfolyamok

A hollandiai Vlodropban található Maharishi European Research University (MERU) a nemzetközi TM-szervezet központja: egész évben számos tanfolyamon, illetve rendezvényen tudunk itt részt venni.

A soron következő tanfolyamok megtekintéseMERU Vlodrop − angol nyelvű hírlevél

MERU Seelisberg (Svájc) − tanfolyamokMaharishi a svájci Seelisbergben töltötte a ’70-es éveket. A Sonnenberg hotel mind a mai napig működik, és különböző tanfolyamokon, illetve rendezvényeken tudunk itt részt venni.A soron következő tanfolyamok megtekintése

Maharishi Ájurvéda — webáruház

Maharishi Ájurvéda étrend-kiegészítők és egyéb termékek: ha a webáruházban a megrendelés leadásakor beírja a Maharishi szót a partnerkód mezőbe, 5% árkedvezményt kap a végösszegből.

Maharishi dzsjótis - ékszerek készítése

Dzsjótisik (védikus asztrológusok) által ajánlott drágakövek beszerzése és a kért ékszer (pl. gyűrű, nyaklánc, …) elkészítése — garantált, kiváló minőség.


Német nyelvű honlap megtekintése

TM-es ARANY OLDALAK

A TM-es ARANY OLDALAK -on díjtalanul kínálhatja termékeit, illetve szolgáltatásait.