2019. március 25 - Hóvégi friss videók, érdekességek

Március végi friss TM-es videók, érdekességek


Interjú Maharishivel a BBC-n, 1967.


Maharishi drágaköves fényterápia

Az ájurvéda mindig is óriási becsben tartotta a drágaköveket.

Csaraka, az ájurvéda egyik legnagyobb tiszteletben álló képviselője szerint a legkiválóbb gyógyító erővel a mantrák, a drágakövek és a gyógynövények rendelkeznek, ebben a sorrendben.

Bővebb információ és jelentkezés

Elérhetőség: Schwarcz Mária TM-tanárnő.


Új magyar TM-tanárnő − Németh Lilla


Lilla 2019 februárjában fejezte be Thaiföldön a TM-tanárképző tanfolyamot (TTC).
Elsődlegesen Budapesten fog tanítani.

Gratulálunk Lillának és sok sikert kívánunk neki!Forbes: Hódít Amerikában a Transzcendentális Meditáció

Egyre több cégben, iskolában, börtönben vezetik be a Transzcendentális Meditációt Amerika-szerte. A neves filmrendezőről elnevezett David Lynch Alapítvány a veteránokhoz, illetve bántalmazott gyerekekhez és nőkhöz is eljuttatja ingyen a TM-et. Vajon mi lehet e meditáció sikerének titka?

Google, Target, Nike, Aetna és Goldman Sachs: ez csak néhány azon amerikai cégek közül, amelyek bevezették céges kultúrájukba a meditációt – írja a Forbes. Úgy értve, hogy nemcsak megtaníttatják a meditációra az arra jelentkező munkatársakat, de helyet és időt is biztosítanak számukra munkaidőben a gyakorláshoz.
Az üzlet és a meditáció találkozásáról egyre többet olvasni a világsajtóban. Jól példázza ezt Arianna Huffington sajtóban többször is elmesélt esete: a híres The Huffington Post folyóirat alapítója egyszer saját vérében fekve tért magához irodájában, miután elájult a kimerültségtől. Akkor jött rá – mint mondja –, hogy a pénz és az erő csupán két lába egy háromlábú széknek, amelynek harmadik lába az önmagunkkal való törődés, és ennek része a meditáció is.
A TM mozgalom hosszú múltra tekint vissza az Egyesült Államokban. A Maharishi Mahesh jógi által az 50-es években kifejlesztett meditációs módszer hihetetlen népszerűségre tett szert, miután a Beatles tagjai is felfedezték azt maguknak. Egy Gallup-felmérés szerint a 70-es években az amerikaiak nem kevesebb mint 4%-a meditált. Aztán a technika vesztett népszerűségéből egy időre, majd az elmúlt egy-két évtizedben újra szárnyra kapott. Ma már Hollywood-i sztárok egész sora hirdeti ország-világ előtt, mennyit köszönhet a meditációnak.

„A TM-technikában egy mantrát kap az ember – egy jelentés nélküli szót –, és megtanítják, hogyan kell azt használni” – magyarázza Bob Roth, a David Lynch Alapítvány igazgatója. Ennek a hangnak a segítségével az aktívan gondolkodó elme erőfeszítés nélkül egy nyugalmi állapotba kerül. Nem fókuszálásról van tehát szó, vagy a gondolataink megfigyeléséről (mint a vipassana vagy mindfulness gyakorlatokban), hanem a gyakorlók egy hangot (mantrát) használnak eszközként az elme elcsendesítésére.
A TM csak egy a piacon elérhető számos stresszcsökkentő módszer között. Van benne mégis valami nagyon egyszerű, és nagyon erőteljes – emeli ki Roth – ami miatt érzelmi traumák feldolgozásában is hatékonynak bizonyul. Ezért is köteleződött el a David Lynch Alapítvány a veteránok, valamint a bántalmazott nők és gyerekek oktatása mellett. Ezen kívül összesen mintegy félmillió iskolás számára is megtanították már a meditációt, és az újabb oktatási igények folyamatosan merülnek fel. A sikerük egyik titka az, hogy a technikát könnyű megtanulni, és a hatás szinte rögtön jelentkezik, nem szükséges hosszú gyakorlás az eredmény megtapasztalásához.
A meditáció különböző fajtái természetesen nem zárják ki egymást – mondja Roth. „Mi bármilyen módszert támogatunk, amely a csendben gyökerezik. Ha tudományos eredmény bizonyítja más módszerek – akár jóga, akár meditáció – hatékonyságát, akkor jó, ha azok is elérhetők. Ami számít, az az eredmény. A TM bizonyítottan mély relaxációs állapotot idéz elő, és csökkenti a stresszt. De ez nem azt jelenti, hogy csak ezt kell gyakorolni. Mindenki csinálja azt, ami számára működik!”

( forrás )TM Csatorna

A TM Csatorna folyamatosan bővülő kínálatában jelenleg 62, a Youtube-on szabadon megtekinthető videó található.

A TM csatorna megtekintése

Ha nem hallja a magyar hangalámondást? Esetleg csak magyarul vagy csak angolul szeretné hallgatni a videókat? Az útmutató megtekintéséhez kattintson erre a linkre , majd „Az angol és a magyar hangerő arányának („balansz”) beállítása” modulra.


Bhagavad-gítá (1—6. fejezet), Maharishi magyarázataival

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát, mert a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom egészében fellelhető tanítások lényegét.

A Bhagavad-gítá II. fejezetének 45. versében az Úr Krisna átadja az akkori kor egyik legkiválóbb harcosának, Ardzsunának a Transzcendentális Meditáció ismeretét: nistrai gunjó bhavarduzsuna („Légy a három guna nélkül, ó Ardzsuna”).

További infó és megrendelés


SZJA 1%

Mindössze 1% szükséges egy ideális Magyarország létrehozásához! Köszönettel vesszük, ha idén is a Maharishi Védikus Tudománya Alapítványnak (MVTA) vagy a Nők a Teljes Tudásért Alapítványnak (NTTA) ajánlja fel személyi jövedelemadójának (SZJA) 1%-át.

Az NTTA adószáma 18137817-1-13.

Az MVTA adószáma pedig: 18647952-1-14,

Hogyan ajánlhatom fel az adóm 1%-át?

Az ideális Magyarországhoz most Ön is hozzá tud járulni, mégpedig erőfeszítésmentesen!…


Nemes ügyek

Vastu Park Csemő
„Mother Divine” programunk
„Strength in Stillness” − fordítás
„Purusa” programunk


Nemes ügyeink