Teljes Tudás Alapú Oktatás

Alapítványunk feladata, hogy ideális iskolák létrehozását segítse Magyarországon.

A hagyományos oktatás csak a tananyagra koncentrál, anélkül hogy kifejlesztené a diákok gondolkodási és cselekvő képességét, vagyis a diák tudatát. Hiszen a diák tudata vagy tudatossága az, ami az intelligenciájuk, kreativitásuk, önbizalmuk, belső nyugalmuk és motivációjuk mértékét meghatározza – mindez pedig alapvető az oktatásban. Tudományos vizsgálatok alátámasztják, hogy ezek a minőségek direkt módon fejlődnek az Alapítványunk Tudatalapú oktatási programjain keresztül.

Tudatalapú oktatási programjaink felelevenítik a holisztikus agyműködést a Transzcendentális Meditáció és a TM-Szidhi program gyakorlása által. A Transzcendentális Meditáció programja lehetővé teszi, hogy az elme egyszerűen és természetesen lecsendesedjen a belső koherencia és nyugalom állapotának megtapasztalására, amikor a bal és jobb agyfélteke, valamint az agy frontális és hátsó része elkezd egymással harmóniában működni. Az agyhullámok koherenciája kihatással van a memória, probléma-megoldó és döntéshozó képesség fejlődésére.

Egyúttal a TM technika rendszeres gyakorlása jelentősen csökkenti a diákok és tanárok által naponta megtapasztalt stresszt és feszültséget, így egy boldog, harmonikus, és tanulásra irányuló környezetet teremt.

A világban jelenleg már sok iskola, főiskola és egyetem kínál Tudatalapú oktatást. Alapítványunk különösképpen a nők, és lányok számára szeretne Tudat-alapú oktatási intézményeket nyitni Magyarországon.